15 augusti 2017

Oxenstierna & Partners söker pr- och ir-konsulter

Vi är en kommunikationsbyrå med ett drygt tiotal konsulter och vi söker nu fler personer som vill vara med och utveckla Oxenstierna & Partners tillsammans med oss. Vi jobbar med små och medelstora bolag där du som konsult verkligen kan göra skillnad. Hos oss jobbar generalister och specialister tillsammans för att skapa kommunikation som påverkar.

På Oxenstierna & Partners arbetar vi med investerarrelationer (ir), medierelationer (pr) och som kommunikationspartner till våra kunder. Vi arbetar med bolag och fonder som vill stärka sitt varumärke genom strategisk kommunikation. Flera av våra kunder finns på Nasdaq eller är på väg mot notering. Vi arbetar nära våra kunders ledningsfunktioner och spelar en viktig roll som professionella rådgivare samt kreativa och pålitliga leverantörer av långsiktiga kommunikationslösningar.

Vi letar efter dig som har ett stort intresse för kapitalmarknaden och dialogen mellan investerare och börsnoterade bolag. Samtidigt gillar du både kommunikation och medierelationer och att uttrycka dig i olika kanaler.

Vi söker både pr- och ir-konsulter, eller dig som gillar båda delar!

Senior pr-konsult

Som senior pr-konsult har du erfarenhet från journalist- och/eller konsultsidan.  Du är van att arbeta tillsammans med kunder för att utveckla och genomföra pr-strategier och du ser och intresserar dig också för kopplingen mellan investerarrelationer och företagets bredare kommunikation. Du arbetar i såväl digitala som traditionella medier. Som senior pr-konsult är du en viktig ledare och inspiratör till övriga konsulter. 

Senior ir-konsult

Vi letar efter seniora medarbetare som har bred erfarenhet från finansiell kommunikation och att driva arbetet med olika ir-frågor. Antingen som rådgivare och/eller projektledare. Du är en viktig ledare och inspiratör. Du skapar nära och långsiktiga relationer med kunden och förstår snabbt dennes behov och är van att driva samarbetet med kunderna och det egna teamet.

Pr-konsult

Som pr-konsult får du vara delaktig i att skapa ett effektivt PR-arbete i såväl digitala som traditionella medier. Hos oss kommer du arbeta och utvecklas både strategiskt och operativt. Ditt engagemang, din kunskap och ditt intresse bidrar till att skapa nyanserad kommunikation till olika målgrupper i olika kanaler.

Ir-konsult

Som ir-konsult får du möjlighet att vara med i arbetet att utveckla våra kunders finansiella varumärke. Vi arbetar både strategiskt och praktiskt. Det kan till exempel handla om strategiskt stöd och rådgivning i arbetet med investerarrelationer, förberedelse och kommunikation inför notering eller att skapa och producera års- och hållbarhetsredovisningar.

Din profil

På Oxenstierna & Partners blir du snabbt en viktig del i laget och är med och utvecklar byråns erbjudande. Du gillar att arbeta tillsammans med andra i ett team.

Du är med i hela arbetsprocessen – från försäljning, strategi och leverans till kund. Vi ser gärna att du har erfarenhet som konsult, journalist eller från kundsidan och att du läst ekonomi och/eller kommunikation på högskolenivå. Du trivs med att ta egna initiativ och är engagerad, driven och målmedveten.

Som konsult hos oss behöver du också kunna formulera dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Erfarenhet av B2B är meriterande. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom webb och sociala medier samt erfarenhet av något webbpubliceringsverktyg.

Övrigt

OxP är en del av världens största oberoende pr-nätverk, Worldcom Public Relations Group, vilket öppnar upp för internationellt utbyte.

Låter det som att du är vår nya ir- eller pr-konsult?
Skicka i så fall ditt cv och personliga brev till linna.osterman@oxp.se innan den 20 september. Har du frågor om tjänsten? Mejla till samma adress!

 

14 juli 2017

Sol, rapporter och en klockringning - En vecka på OXP

Det är mitten av juli och de flesta svenskar har nu hunnit gå på semester. Den långa sommarsemestern är ju något av ett stående skämt när man jobbar i internationella projekt. Och det är klart, när autosvaren fyller inkorgen under juli och augusti är det lätt att få känslan av att hela Sverige ligger nere på sommaren.

Men stämmer verkligen det här? För oss, visserligen inte så många, som är kvar på kontoret just nu har det varit en händelserik vecka. Så jag tänkte passa på att ge er en inblick i hur en sådan ser ut.

För min del började veckan med en årsredovisning och en hållbarhetsredovisning som skulle publiceras. Flera månaders arbete som äntligen är färdigt! Nu kanske ni tänker att det är lite sent att publicera sådant i juli men då vill jag påminna om konceptet "brutet räkenskapsår". För oss som brukar vara med i flera årsredovisningsprojekt samtidigt är det ett lyxigt koncept som gör att man såhär "off season" får ägna sig åt en årsredovisning och en hållbarhetsredovisning.

 

Kunden i fråga är den börsnoterade teknikhandelskoncernen Addtech. Både års- och hållbarhetsredovisningen är gjorda i vårt verktyg för webbårsredovisningar. För den som är nyfiken kan man i väntan på att de trycka rapporterna dyker upp hitta webbrapporterna här.

Samtidigt som jag publicerade rapporter och skickade tryckfiler fram och tillbaka till vår duktiga formgivare Cecilia Schröder satt mina kollegor och förberedde en listning på First North Premier.

I tisdags var det nämligen dags för Aspire Global, ett israeliskt bolag som levererar plattformar för onlinespel, att listas på First North Premier. Det innebar naturligtvis att tisdagen inleddes med klockringning på Nasdaq. Klockringningen är en stor milstolpe när man jobbat intensivt inför en listning eller notering och det är lätt att tro att arbetet slutar där. Alla som varit med i en noteringsprocess vet dock att klockringningen bara är början. IR-arbetet som följer är minst lika intensivt och viktigt. 

Veckan fortsatte med något pressmeddelande här, någon webbuppdatering där. Och förstås den obligatoriska uppgiften "avsluta saker innan semestern" kombinerat med "förbereda för det som händer efter semestern". Vår formgivare Cecilia har hjälpt mig sätta ihop några snygga broschyrer åt en kund och kom så långt att de nu är redo att skickas ut så fort semestern är över. Samtidigt passar jag på att planera PR-arbetet kring en händelse i september. Och äta lite glass i solen på Nybrokajen förstås. 

För mina kollegor på Bravida har det varit förberedelser inför Gothia Cup som gällt. Bravida förser cupen med rent vatten i flera vattenstationer. För er som har vägarna förbi Gothia Cup kan ni träffa mina kollegor Cecilia Bergner och Hanna Ågermo i Bravidas tält på Heden.

Fredag morgon, och min sista arbetsdag innan semestern, bjöd på publicering av en delårsrapport. Kunden har jobbat hårt med sin rapport och vi på OXP har stöttat med textredigering och layout under arbetets gång. Halv åtta var jag hos kund, redo för att rapporten skulle gå ut. En del noterade bolag publicerar delårsrapporter i Augusti, vilket innebär en tidigare sommar. Hos den här kunden avslutar vi våren med rapporten och tar sedan välbehövlig semester.

För ett par av mina kollegor fortsätter arbetet nästa vecka. Gänget på Bravida hittar ni som sagt på Gothia Cup och dessutom är det ytterligare några delårsrapporter som ska ut innan semestern kan börja.

Glad sommar!

 /Charlotte

6 juli 2017

An Inconvenient Sequel: Truth to Power - Almedalen inspirerar!

På tisdagen skapade SEB en av veckans höjdpunkter när de tillsammans med filmproducenten Richard Berge förhandsvisade Al Gores nya film ” An Inconvenient Sequel: Truth to Power” uppföljaren till ”An inconvenient truth” från 2007. Med infographics visar Al Gore på roslingskt vis hur jorden påverkats av klimatförändringar de senaste decenniet och hur dessa kan kopplas samman med hur vi tillsammans sköter eller missköter vår planet. Samtidigt pekar han också på alla framsteg som gjorts i vår energiförsörjning.

Om några veckor har filmen premiär i USA, för att komma till Sverige i november. Filmen blir ett måste för den som såg och blev berörd av den första filmen och för den som bryr sig om vad som händer med vår planet, men också för den som vill fundera över vilka alternativa karriärvägar som finns för den som misslyckas med att bli amerikansk president. Väntar med spänning för att se hur filmen landar och hur Gore lyckas påverka debatten 2017.

Se trailern på youtube 

 

21 april 2017

Ännu en kund till börsen!

Noteringstempot på Stockholmsbörsen har varit högt de senaste åren, vilket också märkts för våra IR- och PR-konsulter. 2016 var vi med i två av årets mest omtalade noteringar, Academedia och Ahlsell, och nu har vi precis avklarat 2017 års första listning, Isofol Medical. 

I slutet av oktober 2016 var Oxenstierna & Partners med och noterade Ahlsell på Nasdaq Stockholm. Noteringen var inte bara framgångsrik utan också den största sedan Telias börsintroduktion 2000. Några månader innan Ahlsells introduktion, närmare bestämt i juni 2016, var det istället utbildningskoncernen Academedia som stod i fokus bland investerare och analytiker. I båda fallen har våra konsulter funnits med innan, under och efter noteringen för att hjälpa till med allt ifrån medieträning, rådgivning kring prospekt och ITF, webbutveckling och journalistkontakter.

Nu var det dags igen och tisdagen den 4 april 2017 listades vår kund, Göteborgsbaserade Isofol Medical AB, på Nasdaq First North Premier. Bolaget med alla sina anställda, styrelse och familjer var på Nasdaq i Stockholm och startade handeln genom att ringa i den berömda klockan.

Oxenstierna & Partners har, tillsammans med Isofols finansiella och legala rådgivare, stöttat bolaget i det arbete det innebär att bli listade på First North, både vad gäller medierelationer och investerarrelationer. 

Isofols huvudsakliga målsättning är att, med sitt preparat Modufolin, förbättra behandlingen av den majoritet av cancerpatienter med kolorektalcancer, som idag får cellgiftsbehandling. Det är ett viktigt område - kolorektalcancer är idag den tredje största cancer-formen, globalt. Med det kapital som nyemissionen dragit in – minst 430 MSEK, finansierar Isofol den studie som, om den faller ut positivt, ska göra att man kan börja marknadsföra Modufolin.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig inför en stundande börsnotering?
Kontakta Linna Österman, linna.osterman@oxp.se, +46

 

 

20 december 2016

God jul önskar Oxenstierna & Partners!

Under 2016 har det hänt (och händer fortfarande) så många märkliga och oroande saker. Därför känns det i år extra viktigt att kanalisera det som varit avsett för presenter till en positiv kraft i vår samtid. Att på ett litet sätt bidra till något som skapar en mänskligare värld när mycket känns osäkert.

Vi hoppas att ni håller med oss om att i juletider, och kanske julen 2016 i synnerhet, behöver vi lyfta fram världens goda krafter lite extra. Förra året valde vi därför att stödja UNHCR och i år föll valet på Läkare utan gränser. Vi har beslutat att skänka drygt 3000 kronor per konsult, totalt 40 000 kronor till Läkare utan gränser i år.

”Jag tror att vi alla på byrån är överens om att pengarna kommer göra mer nytta där det finns stora och akuta behov. Dessutom är vi jätteglada att Roger Akelius kommer att dubbla vår insats och skänka lika mycket pengar till. Hans initiativ lyfter verkligen fram positiva krafter.”, säger Linna Österman, vd på Oxenstierna & Partners.

#Mittbolagbidrar