4 oktober 2018

Lär känna vår nya konsult Emelie

I slutet av sommaren fick Oxenstierna & Partners tillökning av Emelie Frankendal. Emelie är nyutexaminerad från Handelshögskolan i Stockholm och kommer att arbeta som IR- och kommunikationskonsult.

Berätta lite om dig själv! Vad fick dig att söka hit?
Jag har precis tagit en ekonomie kandidatexamen från Handelshögskolan och jag läste mina specialiseringar inom management och finans. När jag funderade över nästa steg, fick jag tips om Oxenstierna & Partners av en studiekompis som jobbar med studentrekrytering. Jag har haft en liten aktieportfölj sen jag var 17, så jag har länge tyckt att det är spännande med kapitalmarknaden. Kombinationen av kommunikation och det finansiella tror jag är det bästa av två världar för mig.

Vilka förväntningar har du på din nya roll som konsult på Oxenstierna & Partners?

Jag ser fram emot att få jobba med strategiska frågor kring kommunikation till olika intressenter och framförallt lära mig allt om IR.  

Vilken person, död eller levande, skulle du vilja äta lunch med?
Den första personen som dyker upp i mitt huvud är J.K. Rowling. Jag är ett inbitet Harry Potter-fan och imponeras även av hennes historia. Det är så mycket jag vill fråga henne om.

Sist med inte minst, vad sysselsätter du dig med när du inte jobbar?
Jag älskar alpin skidåkning. Jag tävlade och åkte mycket när jag var yngre så mitt mål är numera att få in 10 skiddagar om året. Ibland går det, ibland inte. Jag har åkt nästan överallt i Sverige och en del i Österrike och Frankrike.

Jag är även en storkonsument av podcasts, perfekt när jag trängs i kollektivtrafiken. En av mina favoriter just nu är podden Invisibilia. Tips!

26 september 2018

Oxenstierna & Partners söker vass kommunikatör med digitala talanger

Oxenstierna & Partners (OxP) är en kommunikationsbyrå i Stockholm. Vi arbetar som kommunikationspartner till små och medelstora företag, och våra huvudområden är medierelationer (PR), investerarrelationer (IR) och företagskommunikation. Flera av våra kunder finns på Nasdaq Stockholm eller är på väg mot notering.

Nu söker vi en skicklig kommunikatör till vårt team hos en av våra kunder, en växande och framgångsrik koncern i byggbranschen. 

Ditt uppdrag
Som kommunikationspartner till den aktuella kunden arbetar OxP nära företagsledningen för att sätta kommunikationsmål och strategier som kan bidra till att utveckla verksamheten. Därtill deltar vi i det praktiska arbetet på plats ute hos kund.

Ditt uppdrag blir att förstärka vårt team i det praktiska arbetet, med fokus på att producera innehåll till företagets olika kanaler – webb, intranät, video, interntidning, sociala och traditionella medier. Du kommer att ha ett särskilt ansvar för att förbättra innehållsutvecklingen till de digitala kanalerna. Vi jobbar mot olika målgrupper – bland annat medarbetare och blivande medarbetare, kunder, branschen och investerare.

Din profil
Vi söker dig som har några års erfarenhet som kommunikatör eller journalist och som brinner för att skapa bra kommunikation i olika former.

Du är en mycket van skribent på svenska och engelska. Du har även erfarenhet av att projektleda olika typer av kommunikationsprojekt. Erfarenhet av B2B är meriterande. Du har goda kunskaper inom sociala medier för företag samt erfarenhet att arbeta med video- och webbpubliceringsverktyg. Eftersom teamet jobbar nordiskt, behöver du känna dig bekväm med talad danska och norska. Kunskaper i finska är meriterande.

För att trivas hos OxP behöver du vara engagerad, professionell och pålitlig. Det är också viktigt att du är noggrann och lösningsorienterad. Inte minst hoppas vi att du är intresserad av att vara med och utveckla OxP.

Vad erbjuder vi?
Oxenstierna & Partners startades 2006 av Anna Oxenstierna och Linna Österman. Idag är vi ungefär 12 konsulter som gillar bra kommunikation och nöjda kunder. Vi har det kul tillsammans och jobbar som ett sammansvetsat team.

Litet företag – många möjligheter. Som kommunikationspartner jobbar OxP brett inom kommunikation. Som medarbetare kommer du att få erfarenhet av många olika områden och arbetsuppgifter, med kunder i ett flertal branscher.

Höga krav – stor utveckling. Både vi och våra uppdragsgivare gillar hög kvalitet.  Det ställer höga krav på oss som individer och som team – men ger också stora möjligheter till utveckling.

Glada medarbetare – nöjda kunder. Med nöjda medarbetare kan vi också få nöjda kunder. Vi på OxP vill erbjuda ett roligt och utmanande jobb – kombinerat med trygghet och balans i livet. Därför har vi kollektivavtal och erbjuder pensionsrådgivning för våra medarbetare.

Intresserad?  
Låter det som att du är vår nya kommunikationskonsult? Skicka i så fall ditt cv och personliga brev till linna.osterman@oxp.se innan den 10 oktober. Har du frågor om tjänsten? Mejla till samma adress!

19 juli 2018

Rent vatten i värmen

I veckan går Gothia Cup, världens största fotbollsturnering, av stapeln i Göteborg. Bravida, Nordens ledande service- och installationsbolag, är där tillsammans med partnern WaterAid. I den 30-gradiga värmen är Bravidas vattenstationer avgörande för att förse alla fotbollsspelare med rent vatten att dricka.

I Bravidas tält på Heden kan dagens unga fotbollsspelare lära sig att leda vatten och inspireras till ett yrke inom el, vvs och ventilation i framtiden.

OxP:s Hanna Ågermo är projektledare och Cecilia Schröder har designat vattenstationerna.

 
OXP:s projektledare Hanna.

6 juli 2018

En förstagångsväljares spontana Almedalen-betraktelser

Elin, snart 18 år och förstagångsväljare, följde i år med Oxenstierna & Partners till Almedalen. Inte bara var det Almedalens 50-årsjubileum - det var även Elins första gång som besökare av Almedalsveckan. Årets riksdagsval blir det första där personer födda år 2000 får rösta, så vad tycker egentligen en förstagångsväljare spontant om Almedalsveckan?

Hög medelålder - Så många viktiga frågor som handlar om unga, men de som diskuterar är minst 40 år gamla.

Grym närhet till viktiga människor – på en dag lyssnade hon på två partiledare, tre ministrar, tre ambassadörer samt sett betydelsefulla personer från helt olika världar: Petter Stordalen, Margaux Dietz, Martin Schibbye...

Massor med ekologiskt kaffe  (gratis). 


Elin, snart 18, gjorde premiär på 2018 års Almedalen. 

17 maj 2018

Ta vara på aktieägarnas dag - gör årsstämman till en upplevelse att minnas!

Sitter på tåget hem från sköna Värmland och Rottneros Bruk och njuter av upplevelsen av en inspirerande dag som gäst på Rottneros AB:s bolagsstämma. Det finns bolagsstämmor, som är ganska trista transportsträckor eller bolagsstämmor! Hade det funnits en Oscarsgala för bolagsstämmor så skulle Rottneros stämma vara en klar kandidat. Hos Rottneros är alla aktieägare välkomna. Det bjuds på lunch i en vacker spegelsal med inspirerande utsikt, en intressant bruksvisning, presentation av styrelsen och engagerande föredrag från koncernchefen. 

Jag har gått på ganska många stämmor under åren och jag förvånas över att bolagen inte anstränger sig mer för att göra något värdefullt av aktieägarnas dag. För om sanningen ska fram är de allra flesta bolagsstämmor ganska trista. Dramaturgin är densamma, dagordningen följs slaviskt med färdigskrivna talmanus för ordförande och valberedningens ordförande. Vid den allmänna frågestunden sträcks den obligatoriska handen i luften och Aktiespararnas representant tar upp någon principfråga som dessvärre ofta bara syftar till att visa sin egen präktighet eller någon annans misstag. Frågorna har sällan inriktning på långsiktigt tillväxtpotential, marknadens strukturella utmaningar eller hållbar kapitalstruktur utan zoomar istället helst in på detaljer.

Men allt är inte becksvart utan det finns några bolag som avviker från normen och tar sitt IR-ansvar på allvar genom att erbjuda alla aktieägare en närkontakt med ägare, styrelse och ledning. De drar sig inte för att lägga ned tid med någon som äger aktier för 10 000 kronor och det hedrar dem. För mig handlar IR om att se alla aktieägare som delägare och att det ska finnas forum med värdefullt innehåll även för mindre privatinvesterare och medarbetare som äger aktier. Årsstämman är ett utmärkt sådant tillfälle. Och jag uppmanar alla börsbolag att bygga ut sina stämmor med kvalitativt innehåll med intressant innehåll för stor som liten aktieägare. 

Tack till alla på Rottneros – ni tar ert IR-ansvar på allvar och det var en fröjd att få delta vid er stämma.

Anna Oxenstierna

En vackrare entré är svår att hitta.